Garantie

Toate produsele din metale pretioase importate de FashionBijoux.ro sunt bijuterii din argint cu o puritate de 92.5% si sunt verificate si marcate de catre ANPC- directia Metale si Pietre Pretioase care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat. Piatra inglobata in montura este asimilata la valoarea metalului pretios din care este confectionat produsul. Pietrele naturale pot prezenta mici diferente si imperfectiuni de culoare sau crapaturi, aceasta nefiind un defect ci doar aspectul lor natural.

Bijuteriile din argint 925 comercializate de noi sunt din argint 925, unele placate cu rodiu sau aur cu tonuri diferite, caracteristici evidentiate in descrierea fiecarui produs in parte, si nu contin nichel.

Rodiul este un metal dur. Datorita duritatii sale foarte ridicate este folosit la placarea altor metale pentru a le conferi acestora un strat rezistent la coroziune si un aspect lucios). Bijuteriile din argint placate cu rodiu sunt rezistente la zgarieturi, abraziune si corodare. 
 Aceste produse se livreaza impreuna cu un certificat de calitate ce confirma faptul ca produsele noastre sunt din metalul pretios specificat si indeplinesc parametrii si cerintele de calitate in conformitate cu normele in vigoare.

Se acorda garantie 30 zile de la data cumpararii produsului pentru defecte de fabricatie, garantie care se pierde odata cu folosirea necorespunzatoare a acestuia.

 

Sfaturi pentru pastrare si purtare: 

-          Bijuteriile din argint 925 se vor da jos obligatoriu inainte culcare, inainte de a face baie, de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare in care bijuteriile ar veni in contact cu apa, detergentii, acetona, produse cosmetice si chimice, parfumuri pentru a evita dezlipirea pietrelor si uzura partilor. Argintul este un metal moale, care se uzeaza, deterioreaza datorita purtarii indelungate sau permanente. Feriti bijuteriile de lovituri.
-           Bijuteriile din argint se pastreaza cel mai bine in pungute din plastic inchise in locuri uscate, evitati pastrarea lor in cutiute cu bureti pentru ca vor oxida;
-           Bijuteriile din argint 925 se pot oxida (innegri) in contactul cu umezeala sau caldura excesiva - acesta nu este un defect.

-           Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora. Bijuteriile cu perle sau pietre naturale nu vor fi curatate cu solventi sau substante chimice destinate curatarii argintului, pentru ca ar putea sa-si schimbe culoarea.

In cazul caderii pietrelor din componenta bijuteriei in perioada de garantie, FashionBijoux.ro va fixa pietrele intr-un termen rezonabil (numai in situatiile in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului) dar nu isi asuma raspunderea pentru pierderea acestora. In cazul pierderii pietrelor, pentru a repara bijuteria, va fi necesar sa achitati contravaloarea noii pietre. 

In perioada de garantie, in cazul in care aveti o reclamatie si doriti sa trimiteti un produs pentru reparatie, va rugam sa va asigurati ca produsul este trimis in ambalajul original (sau intr-un ambalaj comparabil ca protectie antisoc/rezistenta) impreuna cu factura /bonul fiscal si certificatul de garantie. 
Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui produsul, in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a produsului de catre cumparator. 

In cazul in care bijuteria nu poate fi reparata, in functie de alegerea dv , va putem inlocui bijuteria defecta cu un model similar, un alt model de aceeasi valoare sau va putem returna contravaloarea ei. Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului. 
Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA nr. 449/2003, precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie 

Pentru produse care nu contin metale pretioase, se acorda consumatorului o garantie legala de conformitate potrivit prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si cu cele ale Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.